lauantai 18. huhtikuuta 2015

MILLER - THE SUN

Hei ja oikein hyvää lauantai-iltaa kaikille!
Muitatteko kun sain viimekesän loppupuolella idean pyytää vanhemmiltani Longboardia syntymäpäivä lahjaksi? 
Ja kun olin lonkun saanut hurahdin rullailuun täysin! Kuka muistaa? 
Noh, nyt siitä on hieman alle vuosi ja rullauskausi on jälleen avattu. Oli taas niin ihanaa ja rentouttavaa pompata laudan päälle ja lähteä vain potkuttelemaan, jättää kaikki huolet taakseen ja keskittyä siihen ettei lauta stoppaa kiviin matkalla, heh! 

Noin kuukausi sitten löysin kuitenkin itseni taas selailemasta skeittikauppoja, sillä olin päättänyt, että cruiseri olisi seuraavana ostoslistallani! Cruiseri on siis longboardia huomattavasti pienempi lauta ja tämän pienikokoisuuden takia se minua kiehtoihkin. 
Onko jollain teistä jo kokemusta cruisereista?

Olin jo alunalkujaan päättänyt, etten haluaisi lähikaupasta ostettavaa muovista super pientä cruiseria. Pienten etsiskelyjen ja lautojen vertailujen jälkeen sellainen sopiva sitten löytyikin ja jopa samaisesta kaupasta kuin vajaa vuoden vanha longboardinikin! Tilaus tehtiin siis Tamperelaiseen Offshore nimiseen skeittiliikkeeseen. Olen hyvin tyytyväinen kyseiseen liikkeeseen ja sen asiakaspalveluihin. He vastaavat sähköpostissa lähetettyihin kysymyksiin hetkessä ja toimituksessa kestää vain noin vuorokausi! 

Niinkuin ehkä jo huomasitte kuvissa on kaksi samanlaista lautaa, mutta vain erin värisillä rattailla. Sillä pitihän pikkusiskonkin saada lauta, kun kerran itsekkin sain!  

Käväisin eilen ensimmäistä kertaa testailemassa lautaa ja tykästyin kyllä täysin! Tottakai ensimmäisillä kerroilla on totuttelemista siihen, kuinka lauta kääntyy ja paljonko tarvitsee vauhtia potkia, ettei lauta lähde omille teilleen? Luulen kuitenkin, että kyllä tämä cruiserillakin rullaileminen alkaa kesän mittaan tuntua jo helpommalta. Kunhan nyt vain pääsen alkukankeudesta yli, hah!

Jos siellä ruudun toisella puolella on nyt lukijoita, jotka eivät ymmärrä sanoja: dekki, trukki tai grippi niin voin hyvin sanoa etten minäkään tiedä mitä nämä kummalliset sanat tarkoittavat. 
Päätin kuitenkin, että etsin sekä opettelen nämä kolme normaalia sivistyssanaa näin aloittelevana cruiserin käyttäjänä samalla kuin kirjoittelen laudasta ja sen hienouksista tänne blogiin.

Dekki tarkoittaa siis itse rullalautaa, eli "lautaa" jonka päällä seisotaan. Tämän minun uuden cruiserin dekki on siis Kanadan vaahteraa, jonka pitäisi olla hieman niinsanotusti joustavampaa materiaalia kuin esimerkiksi muovi. Olenkohan oikeassa?

Trukki sanasta tulee mieleeni vain jonkinlainen niinsanottu nosturi, mutta luulen kuitenkin ettei tällähetkellä trukki sanalla tarkoiteta aivan tätä. Luin Wikipediasta: Rullalaudan trukit koostuvat pääasiassa kahdesta osasta: tukilevystä, joka kiinnitetään dekkiin, ja ripustimesta, johon renkaat kiinnitetään. Ahaa nyt valkeni! Eli siis kyseisellä trukilla tarkoitetaan alla olevassa kuvassa näkyvää "härpäkettä" jolla on kiinnitetty dekki ja rattaat toisiinsa. Luin netistä myös, että trukkiin kiinnitetut pultit eli tässä tapauksessa kuvassa näkyvät neon vihreät rinkulat määräävät sen kuinka helposti lauta kääntyy.
Kun eilen kävin lautaa testaamassa niin huomasin hyllä, että cruiseri kääntyi todella vaivattomasti ja tämä olikin sitten erittäin hyvinen trukkien ja pulttien ansiota! Vai mitä? 

Viimeinen sana eli grippi on ehkä kaikista helpoin selittää. Sillä se tarkoittaa laudan päällä olevaa hiekkapaperia muistuttavaa osaa paremman pidon saavuttamiseksi. Luin netistä, että yleensä gripit ovat mustia niinkuin näissäkin tilaamissamme laudoissa. Olen kuitenkin ajatellut, että kun tämä tällähetkellä oleva musta grippi menee huonoon kuntoon vaihan sen kirkkaasseen jolloin se on mielestäni ehkä hieman nätempi. 

 Mitä te lukijat pidätte näistä uusista laudoista? Harrastatteko itse skeittausta vai rullailetteko cruisereilla menemään? Olisi tosi mielenkiintoista kuulla teidän mielipiteitä tästä kyseisestä harrastuksesta. Joten eikuin kommenttia tulemaan!

Jos joku innostui esimerkiksi juuri tästä cruiserista tai Offshore liikkeen valikoimasta niin tässä olisi linkit liikkeen Facebook sivuille ja sähköpostiosoite suoraan mainioon asiakaspalveluun.
https://www.facebook.com/www.offshore.fi?fref=ts
silajuha@sci.fi

Nyt suljen tietokoneen, sanon hyvät yöt ja päästän teidätkin iltajutskien pariin! Öitä. ♥︎

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

IHAN VAIN KUULUMISIA


Moikkamoi!
Istahdin pitkästä aikaa koneen äärelle ihan vain päivittelemään blogiani ja kertomaan mitä tänne ruudun toiselle puolelle oikein kuuluu. Eli miten minulla menee? 
Noh, viikot vierivät samaa rataa älyttömän nopeaa vauhtia! Enään vain muutama vaivainen viikko ja *plim kaikki kokeet ovat poissa päiväjärjestyksestä ja on aikaa tehdä kaikkea muuta mukavaa! Mulle on tullut paljon kysymyksiä Ask :iin tulevasta kesästä "Miten aijot viettää kesäloman?" "Onko sinulla suunnitelmissa reissailla paljon vai oletko menossa kesätöihin, jos olet niin minne?" Kysymyksiin olen lyhkäisesti Ask :ssa vastaillutkin, mutta ajattelin tehdä tässä lähipäivinä erillistä Kesälomasuunnitelmat postausta tänne blogin puolelle. Miltä kuulostaisi?

Muutama viikko sitten päässäni pyöri vain yksi ja ainut asia - koulu. Istuin monen monta tuntia kirjoituspöydän ääressä, nokka kiinni koulukirjoissa. Pari päivää sitten kuitenkin pysähdyin miettimään, että miksi? Miksi käyttäisin koko vapaa-aikani kirjojen pänttäykseen? Tiedän kyllä, että yksi tavotteistani on aina ollut menestyminen koulussa ja, että pääsen tavoitteeseni tarvitsen paljon omaa aikaa ja rauhaa asioiden harjoitteluun. Päätin siinä samassa kuitenkin, etten halua koulun hallitsevan elämääni koko tulevaa aurinkoista kevättä. Haluan myös viettää aikaa läheisteni seurassa ja nauttia ihanista kevätpäivistä ulkosalla! Tottakai aion vielä tsempata viimeisiin peruskoulun kokeisiin täysillä, mutta en halua koestressin pilaavan tätä viimeistä lukuvuotta. 
Vaan haluan juuri nyt nauttia täysillä tästä kaikesta mitä minulla on!



Tämä kulunut viikonloppu on ollut kaikenkaikkiaan ihana. Perjantai-ilta starttasi käyntiin neljä vuotiaiden Starttikerhon valmennuksella. Oi kyllä ne lapset osaa sitte olla ihania! Leikittiin polttopalloa, harjoiteltiin kuperkeikkoja, roikuttiin köysissä, käytiin koko poppoolla vessassa ja jopa Karhu nukkuu laulutkin tuli laulettua taas erääseen otteeseen. Oli ihanaa nähdä taasen yhdeksän nauravaa naamaa rankan kouluviikon jälkeen. Eikä se hymy voi muuta kuin tarttua, heh!

Lauantai päivän suunnitelmissa oli siskon kanssa käväistä aamupäivästä rullailemassa Longboardilla ensimmäistä kertaa tälle vuodelle! Ilma oli niin ihana, että olisin voinut jäädä laudan päälle pidemmäksikkin aikaa.
Päivän päälle kaivoin aurinkolasit kaapin uumenista, sillä niitä todellakin tarvittiin! Käväistiin Veeran kanssa syömässä keskustassa, ostamassa herkut illaksi ja sitten poljettiin kotiin saunomaan jonka jälkeen oli suunnitelmissa uppoutua sohvan uumeniin katsomaan leffaa.



Huivi - Lindex
Villakangastakki - H&M
Vaaleat farkut - Cubus
Kengät - Adidas



Tämä sunnuntaipäivä meni ensiksi salilla vatsalihaksia rääkäten. Sitten uimahallissa Vesirallia pidellen alakoulu ikäisille lapsille. Kun vihdoin pääsin kotiin uimahallin melskeestä söin ja lähdin rullailemaan longboardilla viimeisetkin energian hiput taivaan tuuliin.
Ja nyt hohhoijaa, lämpimään suihkuun ja unten maille.
Toivottavasti piditte kuulumisten päivittely postauksesta. Hyvää yötä! ♥︎

lauantai 4. huhtikuuta 2015

VIRVONVARVON

Moikka ja oikein iloista pääsiäistä kaikille siellä ruudun toisella puolella!
Ihanaa kun torstaina alkoi tämä neljän päivän pääsiäisloma, pääsee taas irtautumaan koulusta hetkeksi ja tehdä jotain aivan muuta - vaikkapa lähteä virpomaan! No ei, itse jätin virpomisen jo ala-asteella, mutta pikkusiskoni kyllä vielä jatkaa niinsanottua pääsiäisen perinnettä kavereidensa kanssa. On niin ihanaa nähdä kuinka pääsiäisnoidiksi pukeutuneet lapset hipsivät talosta taloon toivottamassa hyvää pääsiäistä naapureilleen tietenkin pienen palkan kiilto silmissä.


Tälläkertaa vietimme pääsiäistä perheen kesken katsoimme elokuvaa, kuuntelimme musiikkia, kokkasimme yhteisvoimin ihanaa ruokaa ja pidimme kaikinpuolin oikein ihanan ja rennon lankalauantain. Miten siellä teillä vietetään pääsiäistä? Onko teillä omat pääsiäisperinteet joita noudatatte joka vuosi, vai vietättekö jokaisen pääsiäisen oman mielen mukaisesti?




Tälläkertaa asiaa ei olekkaan tämän enempää. Haluan kuitenkin vielä kiittää edelliseen postaukseen tulleista kierrätys aiheisista kommenteistanne, oli todella mukavaa nähdä kuinka muutkin käytävät kirpputoreja hyväkseen. Sillä se todellakin kannattaa! 

Nyt sanon vielä kaikille oikein aurinkoista sunnuntaipäivää, sillä ainakin täällä pohjanmaalla aurinko paistaa jo aivan täydeltä taivaalta! Se taitaakin olla merkki kevään tulosta, ihanaa!